למה אין טיסות מחיפה לאילת – ומה קרה לקו שטס בעבר

כמי שמתכננים חופשה באילת, אתם בוודאי שואלים את עצמכם – למה אי אפשר לטוס ישירות מחיפה לעיר הדרומית? אחרי הכל, האפשרות לקצר את זמן הנסיעה מצפון הארץ לדרומה הייתה יכולה להיות נהדרת עבור תושבי חיפה והצפון. בואו נצלול אל ההיסטוריה של קו טיסות זה, נבין מדוע הוא הופסק, ונבחן האם יש סיכוי שנראה אותו שוב בעתיד.

מבט אל העבר: ההיסטוריה של טיסות חיפה-אילת

מעטים יודעים שבעבר אכן התקיימו טיסות ישירות בין חיפה לאילת. בשנות ה-90 וראשית שנות ה-2000, חברות תעופה מקומיות כמו ארקיע וישראייר הפעילו קווים אלו, אם כי בתדירות נמוכה יחסית. הטיסות התקיימו משדה התעופה חיפה (מנחת הכרמל דאז) אל נמל התעופה אילת הישן שהיה ממוקם בלב העיר.

באותן שנים, הקו שימש בעיקר אנשי עסקים, תיירים ומטיילים שביקשו לחסוך את הנסיעה הארוכה בכביש. הטיסות היו קצרות יחסית – כשעה בלבד – והציעו נוף מרהיב של ישראל מצפון לדרום. אולם, למרות היתרונות הברורים, הקו החל להתמודד עם אתגרים רבים שהובילו בסופו של דבר להפסקתו.

למה באמת אין טיסות מחיפה לאילת?

1. חוסר כדאיות כלכלית

הסיבה המרכזית להפסקת הטיסות היא פשוטה – כסף. חברות התעופה התקשו למלא את המטוסים בנוסעים באופן קבוע, מה שהפך את הקו ללא רווחי. נמל התעופה בחיפה משרת אוכלוסייה מצומצמת יחסית בהשוואה לנתב"ג, ומספר הנוסעים הפוטנציאליים לא הצדיק את ההוצאות התפעוליות.

זאת ועוד, הצורך להפעיל מטוסים קטנים יחסית (בשל מגבלות מסלול ההמראה בחיפה) הפך את העלות לנוסע גבוהה מדי. במציאות של תחרות מול אלטרנטיבות תחבורתיות וטיסות מנתב"ג, הקו פשוט לא החזיק מעמד.

2. פתיחת נמל התעופה רמון והשינויים בתעופה הפנים-ארצית

השינוי המשמעותי ביותר בתעופה הפנים-ארצית לאילת התרחש בשנת 2019, עם פתיחתו של נמל התעופה רמון שהחליף את שדה התעופה הישן באילת. המעבר לרמון, הממוקם כ-20 ק"מ צפונית לאילת, שינה את דינמיקת הטיסות לדרום.

נמל התעופה החדש אמנם מודרני ומתקדם, אך המיקום המרוחק יותר מהעיר הפחית את היתרון של טיסה ישירה לעומת נסיעה ברכב, במיוחד כשמדובר בנסיעה מאזור חיפה. בנוסף, מרבית הטיסות הפנים-ארציות התרכזו בקו נתב"ג-רמון, שם היה אפשר להפעיל מטוסים גדולים יותר ולהשיג יעילות כלכלית גבוהה יותר.

3. שיקולים ביטחוניים ותשתיתיים

נמל התעופה חיפה סובל ממגבלות תשתית משמעותיות. מסלול ההמראה הקצר יחסית מגביל את סוגי המטוסים שיכולים לפעול ממנו, והטופוגרפיה ההררית של האזור מציבה אתגרים נוספים. בנוסף, שיקולים ביטחוניים הקשורים למיקומו הצפוני של שדה התעופה, קרוב לגבול הלבנון, השפיעו גם הם על ההחלטות לגבי הפעלת קווים סדירים ממנו.

ההשפעות התחבורתיות של היעדר טיסות חיפה-אילת

העדר טיסות ישירות מחיפה לאילת יצר מציאות שבה תושבי הצפון נאלצים לבחור בין מספר אפשרויות, כולן פחות נוחות מטיסה ישירה:

נסיעה ברכב פרטי לאורך כביש 6 וכביש 90, מסלול של כ-5-6 שעות נסיעה (תלוי בפקקים ועצירות). הגעה לנתב"ג וטיסה משם לרמון, אופציה שמאריכה את זמן הנסיעה הכולל בשל הצורך להגיע לנתב"ג. נסיעה באוטובוס, שלוקחת כ-7-8 שעות ויכולה להיות מעייפת במיוחד.

מציאות זו מקשה במיוחד על משפחות עם ילדים קטנים ומבוגרים, שעבורם נסיעה ארוכה יכולה להיות מכבידה במיוחד, ופוגעת בנגישות של אילת עבור תושבי הצפון.

האם נראה בעתיד טיסות מחיפה לאילת?

השאלה האם טיסות חיפה-אילת יחזרו בעתיד תלויה במספר גורמים:

1. התפתחויות בנמל התעופה חיפה

בשנים האחרונות יש תוכניות לשדרוג והרחבת נמל התעופה חיפה, כולל הארכת מסלול ההמראה. אם תוכניות אלו יצאו לפועל, הדבר עשוי לפתוח אפשרויות חדשות להפעלת קווים פנים-ארציים, כולל לאילת.

2. שינויים בביקוש

אם יחול גידול משמעותי בתיירות הפנים-ארצית לאילת, במיוחד מאזור הצפון, הדבר עשוי ליצור כדאיות כלכלית מחודשת לקו. חברות תעופה עשויות לשקול להפעיל טיסות עונתיות, למשל בחופשות ובחגים, כשהביקוש בשיאו.

3. מדיניות ממשלתית

סבסוד ממשלתי או תמיכה ברמה המקומית עשויים גם הם להשפיע. בעבר, היו יוזמות לתמיכה בקווי תעופה פנים-ארציים כחלק ממדיניות עידוד התיירות לאילת, ויתכן שמדיניות דומה תחזור בעתיד.

אז מה עושים בינתיים? אלטרנטיבות תחבורתיות

כל עוד אין טיסות ישירות, תושבי חיפה והצפון יכולים לשקול מספר אלטרנטיבות:

טיסה מנתב"ג – למרות הצורך להגיע לנתב"ג, זו עדיין האופציה המהירה ביותר. רכב פרטי – נסיעה לאורך כביש 6 וכביש 90 מציעה גמישות ואפשרות לעצירות בדרך. תחבורה ציבורית – קווי אוטובוס ישירים מחיפה לאילת, אם כי הנסיעה ארוכה. נסיעה שיתופית – אפליקציות שיתוף נסיעות מאפשרות לחלוק את הנסיעה עם נוסעים אחרים ולחסוך בעלויות.

לסיכום

היעדרן של טיסות ישירות מחיפה לאילת הוא תוצאה של שילוב גורמים כלכליים, תשתיתיים וביטחוניים. בעוד שתושבי הצפון נאלצים כרגע להסתפק באלטרנטיבות פחות נוחות, ישנם סימנים מעודדים לגבי העתיד. שיפורים בתשתית התעופתית בחיפה, לצד גידול אפשרי בביקוש, עשויים בהחלט להוביל להחזרת קו טיסות מבוקש זה בעתיד.

בינתיים, אל תתנו לנסיעה הארוכה למנוע מכם ליהנות מחופשה באילת – הים הטורקיזי, השמש הקבועה והאטרקציות המגוונות בהחלט שוות את המאמץ!

המדריכים האחרונים